tiistai 22. maaliskuuta 2011

KÄDET YLÖS
KÄDET   YLÖS  JA  JALAT  TASKUUN
 

On tämä armas kotomaammekin malliinsa mennyt!
Päivän lehdestä sai lukea kuinka poliisikin varoitteli jo noista  mamu-kerjäläisistä. Ovat kuulemma ryhtyneet jopa röyhkeiksi kerjuureissuillaan. Ovikelloa soitellaan ja tullaan sisään puoli väkisin milloin milläkin syyllä muka jotakin kauppaamaan. Samalla katsotaan, onko asunnossa mitään arvokasta ja käydään sitten myöhemmin hakemassa se pois.
Ovat kuulemma melkoisen taitavia tiirikoimaan lukon kuin lukonkin  auki!

Vaikka jotkut heistä puhuvat jopa jollakin tavalla suomea, tuskin heidän kielitaidostaan  tarvitsee vielä pahemmin hurrata.
Suomen kieli on ylettömän vaikeaa jopa meille paljasjalkaisillekin puhumattakaan sitten sellaisille, jotka ovat koko pienen ikänsä mongertaneet jotakin muuta käsittämätöntä kieltä.

Laitanpa pienen esimerkin:

Lapsi leikkii pihassa. Naapuri toteaa:                Voi  ku  Kall` istuu!

Myrsky taivuttelee pihakoivua  ja isäntä toteaa: Voi ku kallistuu!

Emäntä tekee ostoslistaa ja huokaa:                   Voi ku kallistuu!


Kirjoitetussa tekstissä meille paljasjalkaisille merkitys lienee melko selvää.
Mutta näille mamuille, varsinkin kuultuna, taitaa tulla melkoisia ongelmia.

Siksi heille lieneekin  paljon helpompaa pimeällä syrjäkadulla huikata: ”Kädet ylös”


5 kommenttia:

 1. Onko tämä vitsi vai mielipide? Toivottavasti vitsi. En oikein ymmärtänyt tätä.

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti tämä on nyt ihan vakavaa asiaa!
  Virike tuli tiistain sanomalehdistä!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa vain aika halveksivalta muita kansallisuuksia kohtaan, esim. tuo "mongerrus", siksi toivoin että se oli vitsi.

  Kyllä puhtaasti puhuvat suomalaisetkin osaavat tiirikoida, hakata akkaansa ja lapsiansa ja mongertaa ainakin kännissä.

  Pitää ensin miettiä olemmeko antaneet heille edes minkäänlaisia mahdollisuuksia ennakkoluuloinemme?

  Rikollisia on jokaisessa kansakunnassa, mutta jos rikollisuus on yliedustettuna joissakin ryhmissä, pitää katsoa missää on tehty väärin.

  Jos ottaa ihmisiä tänne, heistä on myös vastuussa. Eivät kaikki tänne edes halua tulla, kylmään maahan, kylmien ihmisten maahan,jossa ennakkoluulot kukoistavat.

  Maahanmuuttopolitiikassa on epäonnistuttu jos näiden ihmisten on pitänyt lähteä rikosten tielle. Suurin osa EI ole rikollisia tänne tullessaan, monet nuoret kehittyvät sellaiseksi täällä, kun heillä ei ole useinkaan vaihtoehtoja.

  Ruotsi epäonnistui maahanmuuttopolitiikassaan, ja näyttää siltä että Suomikin, vaikka täällä on murto-osa Ruotsin maahanmuuttajamäärästä.

  Kyllä kirveellä olis töitä tuolla päättäjäpuolella, ei minusta lyötyä enää kannata lyödä. Pitäisi tehdä jotain positiivista, mutta positiivista asennetta on enää vaikea löytää Suomen maasta, ennakkoluulot vain lisääntyvät ongelmien kasvaessa.

  VastaaPoista
 4. Onneksi Ahvenanmaa näyttää onnistuneen maahan- tai paremminkin saareenmuuttopolitiikassa.

  No, leikki leikkinä. Siirtolaisuutta on aina ollut ja tulee aina olemaan jossakin muodossa.

  Suomessa riittää pikatuomion saamiseksi maahanmuuttajan ulkonäkö.

  VastaaPoista
 5. Täällä on ikävä kyllä "finnjävel"vihaa, aivan kuten mantereella "hurri"vihaa, ilmenee aivan samalla tavalla.

  Monesti riittää kun puhuu suomeksi esim. kahvilassa oman seurueensa kanssa , vaikka puhuu kahvilanpitäjälle ruotsia niin ei auta, kohtelu on monesti tosi ikävää!

  Sanoin siitä kerran tosi terävästi. Puhuin siskoni ja hänen miehensä kanssa suomea, olemmehan suomalaisia ja se on äidinkielemme, puhuimme kuitenkin kahvilanpitäjällle hyvää ruotsia, siskokin asunut Ruotsissa 30 v ja mies muuttanut sinne jo5-vuotiaana.

  Kahvilan omistaja mulkoili tosi pahasti, vaikka olimme keskellä päivää kahvilla, ei alkoholilla osuutta asiaan ollenkaan. Siskon perhe oli meillä kylässä, olimme muuttaneet tänne just.

  Siellä oli Ruotsista tulleita, ruotsalaisia vieraita, ja niille tämä rouva lirkutteli, mutta me saimme nyhtää ulos sanoja, kun kysyimme esim. mitä leivissä oli täytteenä yms. Juuri ja juuri tuli vastaus.

  Menin sitten sanomaan siitä kohtelusta, muija meni ihan punaiseksi, minä nimittäin sanoin niin että kaikki vieraatkin kuulivat. Sanoin selkeästi että mekin olemme turisteja, että meidän raha ei ole sen haisevampaa kuin muiden kansallisuuksienkaan raha ja muuta, hyvin rauhallisesti mutta selkeästi.

  Vuosi sen jälkeen minun oli pakkotilanteessa käytävä hakemassa siitä kahvilasta täytekakku, kun muut eivät olleet auki, se oli samalla konditoria. Minä pyysin sen laskuun. Nainen tuhahti (muisti minut selvästi) ja kysyi että miten niin, mihin laskuun muka? Minä sanoin että olen Mariebadin kylpylänjohtaja ja lasku tulee siis Maarianhaminan kaupungille.

  Uskomatonta kuinka käytös voi muuttua silmänräpäyksessä! En ole käynyt siinä kahvilassa sen koomminmin, enkä käy!

  VastaaPoista